Hej naturen nov. 2020

2020-11-10 

Fredagen den 6 november besöktes Omberg för att där närvara vid solnedgången. Det var vid en plats som heter Västra väggar på berget. Den väggen faller något hundratal meter ganska rakt ned i sjön Vättern.

En härlig samt vacker solnedgång gick att se från utsiktsplatsen.

I förgrunden går att se en röd grej samt längre bort mot solen en gul grej i vattnet. Har fått den uppfattningen om att det är flöten som håller upp ett fisknät i sjön.

Mvh 

2020-08-17

Det dröjer ett tag till nästa molnfria solnedgång.

Mvh

2020-08-10

Tranornas trumpetande är härligt att höra tillsammans med ringduvors läten.

Mvh

2020-06-14 

Torsdagen den 11 juni klockan 20,00 fram till fredagen den 12 juni klockan 04,00 i hela 8 timmar satt jag i ett gömsle ca 20 – 25 meter från en åtel för vildsvin samt i plan med den. En av de vita djuren hade mer hosta än den hade tidigare. Det spelades in mycket film under tiden vid åteln. För att det skulle bli någon film var jag tvungen att sitta helt stilla. Kameran var påsatt i stort sett hela tiden som vildsvinen, wild boar var framme. Den sista delen av filmen visar bra några skuggor som rör sig på filmen. De här mörka partierna kommer att redigeras bort innan filmerna kommer ut på youtube. På internet samt youtube görs sökning efter min kanal “eyvind38”.  Planeringen var att invänta gryningen för att även då få se något intressant. Vid 04.00 lämnade jag gömslet en aning stel i kroppen samt riktigt trött.

Mvh 

De små vildsvinen är osams om maten vid åteln. Deras mamma sugga lockar på dem emellanåt om att de ska komma till henne. Troligtvis vill hon ge sina små lite modersmjölk genom att kultingarna diar henne. En av de små är förkyld eftersom den har hosta. Inget störande i omgivningen mer än några fåglar och suset av vinden i buskar och träd. Att sitta i ett gömsle ca 25 meter bort och skåda dessa småttingar är ett äventyr. Det som finns i gömslet är en kamera på ett trebent fotostativ och jag i egenskap av fotograf på en stol på en kvadratmeters golvyta. Vistelsen i gömslet varade ca 5 timmar. Planeringen är igång om att sitta i gömslet en hel natt…

Mvh