Hej Naturen jan. 2021

2021-01-17

Nedan visar tre bilder att det har varit minusgrader hela dagen. Det har även varit helt mulet med tjocka moln. De har inte släppt ned något!

I dag klockan 09,18 minus 1,7 grader C.
I dag klockan 14,32 minus 0,2 grader C.
I dag klockan 20,41 minus 1 grad C.

Mvh

Är du intresserad av att göra en egen hemsida. Rekommenderar verkligen att använda den här lättanvända typen. Är helt nöjd!  

2021-01-16

Dagens morgon bjöd på minus 3 grader C. Mitt på dagen var graderna minus 1,1 C. Termometern nedan visar hur temperaturen utomhus var klockan 20,31, minus 2,3 grader C. Det har varit mulet hela dagen samt ingen nederbörd. Figuren i termometern har rikligt med kläder på sig!

Graderna i kväll 20,31

Mvh

2021-01-15

Dagens morgon bjöd på riktigt kallt väder, minus 13 grader C. Under dagen har det varit lite sol genom molnskyar. Nu i kväll är det återigen riktigt kallt minus 11,8 grader C.

Bilden visar dagens soluppgång.

Mvh

2021-01-11

Den här dagen har bjudit på rikligt snöfall, lite regn fram emot kvällen. Graderna har varit på plussidan I kväll visar termometern på plus 4 grader C. Snön som kom ned under dagen har sjunkit ihop nästan smält bort.

I morgon är planeringen att besöka bigårdarna. Ägnar den i skogen en speciell tanke att kuporna får vara i fred för alla vildsvinen. De jagar alltid mat samt är allätare. En kupa i plast är en enkel match att få sönder med deras grova, stora, starka betar. Alla djur älskar att äta söta saker. Av det finns mycket i bikuporna i form av vintermat till bina! Några bilder blir det nog också!

Mvh

2021-01-10

Det är länge sedan en sådan här fin soluppgång visade sig. Dagen i övrigt har varit mulen samt riktigt grå. I stort sett hela dagen har temperaturen legat omkring plus 3,5 grader C. Ingen nederbörd av något slag.

Mvh

2021-01-09 

Åter en natt som har bjudit på lite snö. I dag uppehåll samt plusgrader hela dagen. Det har inte varit många, endast mellan nollan samt en grad C. 

Det har inte blivit mycket gjort i dag. Har tagit den här lördagen som en vanlig vilodag. Nyhetsflödet har följts ganska väl under dagen. 

I morgon blir det en laddrunda med bilen. Får se om det dyker upp något spännande då? Troligen blir det några bilder! 

Mvh 

2021-01-08

I natt hade det snöat rikligt, under dagen har det kommit något mer i luften. Det har varit milt väder hela dagen. Graderna har varit omkring plus 1 – 2 C.

I dag var det dags att besöka handelsboden, kylskåpet behövde fyllas på. Men ack, ack bilen såg ut som en snöhydda! Sopade bort snön vänster dörr fram, öppnade samt startade bränslevärmaren.

Sedan sopa bilen ren från all snön som kommit under natten. Efter diverse besök av affärer gick färden ut på slätten kameran var med.

Lika länge som bränslevärmaren har varit igång behöver bilen vara igång för att ladda upp batteriet. Av den anledningen blev det en laddrunda ute på jordbruksslätten.

Det är inte mycket med färger ute på slätten vid den här tiden av året. Det är färgerna svart samt vitt med nyanser däremellan. Även grönt, höstsådda fält samt brunt, stubbåker.
Det har kommit ned en del snö samt den ligger kvar på åkerfälten. Vindkraftverken syns knappt där de befinner sig i de lågt liggande molnen.
Molnen ligger lågt ganska nära marken. Det här syns på vindkraftverket. Ett av dess vingar syns inte, de andra två är svagt synliga, tornet likaså.
Här är det högre liggande moln eftersom alla tre vingarna på vindkraftverket är synliga.
I nedre halva av bilden är det snötäckt höstsådd raps.
Här är det åter lågt liggande moln mot marken. Både till vänster samt till höger om träddungen befinner sig två vindkraftverk. Vingarna syns inte, de täckts av moln samt diset.
Kyrkan står tillsammans med övriga hus i kyrkbyn. De är alla inhöljda i det disiga vädret.
Nu har kyrkbyn kommit närmare. Den omgärdas av bördiga åkerfält. På dessa odlas diverse grödor bland annat raps som är en intressant växt för pollinerare. Det såddes in rikligt av åkerfält i höstas med höstraps. Tydligen ger den grödan bra betalt till brukaren.

Mvh

2021-01-07 

I natt samt i dag har det kommit ned mer snö. Den kan nu räknas i några centimeter. Graderna har rört sig omkring nollan, mer plus än minus C. 

Dagen i övrigt har varit en vilodag efter att varit uppe en del av natten. Det var extra nyhetssändning, direktsändning från valet i USA på TV. 

Mvh 

2021-01-06

Vädret har varit i dag liksom i går, lite snö har stilla fallit. Det har hittills inte kommit ned mycket snö. Tillräckligt för att marken ska lysa lite vit. Graderna har varit omkring nollan.

Plogvänd mark på slätten vittnar om att det är vinter. Lövträd samt buskar är bladlösa, deras vilotid är nu. Höstsådda fält lyser gröna mot de mörka träden, plogtiltorna samt den mulna himlen. Den släpper ifrån sig lite snö som dalar mot marken. Det visar diset i bilden.

En vy från slätten i dag mitt på dagen.

Att det är tjockt i luften av det stilla, lätta snöfallet syns i bildens bakgrund. Det är knappt att vindkraftverket mitt i bild går att urskilja. De två träden mitt i bild vittnar om att de har pinats av hårda västerliga vindar. Detta eftersom de lutar mot öster. De gröna fälten lyser upp det mörka. Snöns vita färg ger signal om att det är vinter. Naturens olika delar har en viloperiod!

En vy från slätten i dag mitt på dagen.

En större flock av flyttfåglar i plogformation gick att skådas i snövädret. De kom från norr samt flög mot söder. De siktades ca 5 – 6 km öster om sjön Tåkern. Gjorde ett krampaktigt försök att få dem på bild. De slukades snabbt upp av snövädret.

Mvh