Bruksbidrottning 2021

Vi ses på FaseBook!

I mån av tillgång går det att köpa friparad bidrottning till bruksbisamhälle. Drottningmoder till framställning av nya drottningar är efter en eller två av de 6 kvarvarande systerdrottningarna. Den, de som levt i stora bisamhällen under år 2020. Därtill uppvisar bra resultat i protokollet efter behandlingen med oxalsyra den 10 November 2020. Under förutsättning att de med drottning överlever vintern, våren. I annat fall blir det odling efter drottningar med närmast uppvisat resultat av de 6 systersamhällena.

Ingen hänsyn tas till färgen på drottningarna. Men de härstammar från det Tidigare Gula Östgöta Biet. Det är städtokiga bin som eftersöks! Ingen odling sker efter arga bin! Friparningen sker med avlägsna släkt drönare med gul färg, de härstammar från erkänd drottningodlare Åke Fredriksson av Ljungsbrobiet inköpt år 2019. Drottningsamhälle samt drönarsamhällle befinner sig på olika platser.

((( Några samhällen vars bin till övervägande del är gula till färgen finns i bigården. Dem odlas inga drottningar efter! Dessa samhällen har svårt för att städa ut varroakvalstret från bikupan, mellan 504 – 1023 kvalster uppvisades under testperiodan men kvalsterna var inte slut då ))).

Friska, städtokiga samt flitiga bin ökar skörden av honung! Det här inträffade förra året samt även i år 2020 har det blivit en skarpt skön erfarenhet!

Vid intresse av att köpa, tag då kontakt via e-mail med – veteranbiodlare@eyvindjohansson.se eller SMS – meddelande till mobil: 070-5156459. Förfaringssättet är: visa intresse samt beslut om köp genom att skicka ett e-mail eller SMS. Efter överenskommelse betala kostnaden till E Johansson Specialist Biodling. När avgiften finns på kontot skickas drottningen via posten till mottagaren. Efter att drottningen har skickats till mottagaren friskriver sig avsändaren från allt ansvar angående drottningen samt försändelsen.

Varje drottning har ett pris på 475 Skr. ink. moms, portokostnader tillkommer. Skickas med rekommenderat, är hos postombud efter 1 till 2 dagar.

Först till kvarn får först malet!

Mvh

Är du intresserad av att göra en egen hemsida. Rekommenderar verkligen att använda den här lättanvända typen. Är helt nöjd!