Bruksbidrottning 2021

Vi ses på FaseBook!

I mån av tillgång går det att köpa friparad bidrottning till bruksbisamhälle. Drottningmoder till framställning av nya drottningar är efter en systerdotter till en av de 6 kvarvarande systerdrottningarna. Den som år 2020 uppvisar flest antal nollor (0) av varroakvalster i protokollet efter behandlingen med oxalsyra den 10 November 2020. Under förutsättning att bisamhället med drottning överlever vintern, våren. I annat fall blir det odling efter drottning med närmast uppvisade antal nollor (0) av de 6 systersamhällena.

Ingen hänsyn tas till färgen på drottningarna eftersom de är av blandras. Det är städtokiga bin som eftersöks! Ingen odling sker efter arga bin! Friparningen sker med avlägsna släkt drönare med något gul färg, de härstammar från erkänd drottningodlare Åke Fredriksson av Ljungsbrobiet inköpt år 2019. Drottningsamhälle samt drönarsamhällle befinner sig på olika platser.

Friska, städtokiga samt flitiga bin ökar skörden av honung! Det här inträffade förra året samt även i år 2020 har det blivit en skarpt skön erfarenhet!

Vid intresse av att köpa, tag då kontakt via e-mail med – veteranbiodlare@eyvindjohansson.se eller SMS – meddelande till mobil: 070-5156459. Förfaringssättet är: visa intresse samt beslut om köp genom att skicka ett e-mail eller SMS. Efter överenskommelse betala kostnaden till E Johansson Specialist Biodling. När avgiften finns på kontot skickas drottningen via posten till mottagaren. Efter att drottningen har skickats till mottagaren friskriver sig avsändaren från allt ansvar angående drottningen samt försändelsen.

Varje drottning har ett pris på 475 Skr. ink. moms, portokostnader tillkommer.

Först till kvarn får först malet!

“Buckfastbiet är ingen biras, en korsning mellan det engelska biet samt det italienska därtill flera varianter. Också en blandras!”

Mvh

Är du intresserad av att göra en egen hemsida. Rekommenderar verkligen att använda den här lättanvända typen. Är helt nöjd!